Vsak starš se hitro sreča z vprašanjem, kako najti za otroka kakovostno, ljubeče in ugodno zasebno varstvo?

Morda ste ostali brez vrtca (zasebni vrtci pa imajo previsoko ceno), želite več časa zase, pomoč pri dopoldanski negi ali pa imate v službi preveč obveznosti. 

Zasebno varstvo otrok predstavlja rešitev za miren odhod staršev od doma oziroma varno varstvo otrok pri osebah, ki so ljubeče in skrbne.

Servis stara starša oziroma pomoč sorodnikov ni vedno možna, zato je pametno, da imate pripravljeno rešitev za dneve, ko ostanete brez (brezplačnega) varstva.

Kako Najti Dobro Varstvo Otrok?

Opomnik: Prihranite VELIKO na NOTINO.si! (Klikni na pasico)

Iskanje varstva naj se začne z vašim razmislekom o tem, kakšno varstvo si želite, kdaj ga potrebujete in koliko denarja boste lahko mesečno namenili varstvu. 

Povprečne cene mesečnega varstva znašajo do 450 € na mesec za skupino, kjer je v varstvu več otrok (do 6 otrok), individualno varstvo enega otroka je dražje.

Cene varstva po dogovoru na primer 3x tedensko, za vikende ali praznike se gibljejo med 7 € in 15 € na uro. 

Kako Najti Zasebno Varstvo Otrok (Hiter Vodnik)?

kako najti zasebno varstvo otrok - hiter vodnik

1. Vprašajte za priporočila: poiščite priporočila pri prijateljih, družini, sosedih in sodelavcih. Osebne napotitve pogosto vodijo do dobrih varstev otrok, saj se glas o kvalitetnih storitvah (na vseh področjih) hitro širi. 

2. Izobraževanje, znanost in šport: oglejte si seznam varuhov predšolskih otrok na domu, ki so vpisani v register pri Ministrstvu za vzgojo in izobraževanje.

3. Spletne platforme za varstvo otrok: spletne strani in aplikacije zagotavljajo baze podatkov o lokalnih varuhih, varuškah, skupaj s predstavitvenimi profili, ocenami in izkušnjami.

4. Online skupine staršev: pridružite se lokalnim starševskim skupinam na družbenih omrežjih, poiščite forume in spletne strani, kjer starši dnevno izmenjujejo priporočila in nasvete.

zasebno obcasno varstvo otrok

5. Študentsko delo: Obrnite se na bližnje fakultete, oddajte oglas na študentskem servisu ali na oglasno desko na fakulteti, saj mnogi študenti pogosto iščejo priložnosti in izkušnje za varstvo otrok s krajšim delovnim časom.

6. Cerkev, krščanske skupnosti: lokalna cerkev ima pogosto člane, ki so pripravljeni ponuditi storitve varstva otrok ali pa poznajo zaupanja vredne posameznike v svoji skupnosti, ki vam jih lahko priporočijo.

7. Lokalni oglasi: poiščite oglase za varstvo otrok v lokalnih časopisih, na oglasnih deskah ali malih oglasih različnih revij.

Pri izbiri zasebnega varstva otrok se pozanimajte o njihovem dosedanjem delu, poiščite mnenja staršev, povprašajte po dejavnostih in ustvarjalnosti, ki jo zasebno varstvo nudi otrokom.

Preberite: Kaj moramo vedeti preden najamemo varuško?

Pomembno pa je biti pozoren tudi na odziv otroka.

Kako se varuh ali varuška otroku približa, z njim vzpostavi stik, kako ga motivira in mu predstavi različne dejavnosti. 

Starši večkrat izpostavljajo, da jim je najbolj pomembno, da je varstvo otrok zanesljivo, varno, ustvarjalno, vzpodbudno in ljubeče.

Obojestransko sodelovanje je uspešno, če temeljiti na spoštovanju vzgoje staršev s strani varuha in spoštovanju dela (varuh, varuška ne opravlja nalog gospodinje, ampak naloge varstva) varuha. 

Želimo vam, da hitro in uspešno najdete varstvo otroka, ki bo temeljilo na igri, aktivnosti, ljubezni, varnosti in bo predvsem spodbujalo razvoj vašega otroka.

Opomnik: Prihranite VELIKO na NOTINO.si! (Klikni na pasico)

Kategorizirano v: