Splošni Pogoji Uporabe

Splošni pogoji uporabe spletnega portala www.tralala.si.

Z vstopom na spletni portal soglašate, da ste seznanjeni in se strinjate z vsemi spodaj navedenimi pogoji.

Uporaba spletnega portala tralala.si se omogoča nedoločenemu številu uporabnikov, ki sprejmejo predstavljene splošne pogoje na način in v skladu s tem besedilom. 

Vsebina Spletnega Portala

Vse vsebine, ki se nahajajo na spletnem portalu, so informativnega značaja in služijo predvsem informiranju. Odgovorna urednica spletnega portala Petra Boh se obvezuje, da bo storila vse, kar je v njeni moči, da bodo podatki na spletnem portalu resnični, zanesljivi in kakovostni. S tem pa ne odgovarja za morebitne tipkarske napake, vsebine navedene v oglasnih sporočilih, mnenja in zapise avtorjev in strokovnjakov ter za zamude ali pomanjkljivosti pri vnašanju ažurnih podatkov. 

Avtorji ter strokovnjaki sami odgovarjajo za skladnost njihovih trditev.

Pomembno Sporočilo

Informacije na spletni strani tralala.si niso nadomestilo za posvet z osebnim zdravnikom, ginekologom ali pediatrom. 

Spletni portal tralala.si je namenjen zagotavljanju splošnih informacij, ki v nobenem primeru niso prilagojene za posebne namene, zahteve ali potrebe posamezne osebe. Informacije na spletnem portalu uporabnik uporablja na svojo lastno odgovornost in po svoji lastni presoji. Vaša odgovornost je, da preverite, ali oglaševani produkti in informacije, ki so na voljo na spletnem portalu, izpolnjujejo vaše osebne potrebe. Priporočamo vam, da se v zvezi z vsako uporabo navedenih informacij predhodno pogovorite tudi s svojim izbranim zdravnikom, ginekologom in/ali pediatrom.

Splošne informacije so priporočila in znanje, ki smo ga z uredništvom pridobili preko izobraževanja in branja strokovne literature, ter lastnih izkušenj.

Prav tako odgovorna urednica ne daje nikakršnega jamstva ali zagotovila glede točnosti, učinkovitosti, popolnosti ali primernosti informacij, izdelkov in gradiv, ki so objavljena na spletni strani tralala.si. Objavljene informacije in gradiva lahko vsebujejo netočnosti ali napake in izrecno izključujemo vsakršno odgovornost za kakršne koli netočnosti ali napake.  

Odgovorna urednica ne odgovarja za težave, povezane z uporabo informacij iz spletnega portala tralala.si brez predhodnega posveta pri strokovnjaku – če imate vi, partner ali vaš otrok težave, se takoj posvetujte z osebnim zdravnikom ali pediatrom. Pred uporabo oglaševanih produktov na spletnem portalu tralala.si, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. V kolikor jemljete različna zdravila v njihovih navodilih za uporabo preverite medsebojno delovanje zdravil (na takšen način preprečite, da bi se zdravila med seboj izključevala). Če potrebujete dodaten nasvet oz. informacijo se o uporabi posvetujte s svojim osebnim zdravnikom ali farmacevtom.

Avtorske Pravice

Vsebina spletnega portala je izključna last tralala.si, zato je prepovedana kakršnakoli zloraba podatkov, slikovnega gradiva, besedil in video vsebine, ki so del tega spletnega portala (enako velja za socialna omrežja). Prepovedano je kakršnokoli kopiranje, distribucija ali druga uporaba vse zgoraj navedenih podatkov brez predhodne vednosti in izrecnega dovoljenja odgovorne urednice tralala.si. 

Zasebnost In Varstvo Podatkov

Spletni portal tralala.si je upravljavec osebnih podatkov. Vsak uporabnik upravljavcu dovoljuje, da vodi, vzdržuje, združuje in obdeluje zbirko zbranih osebnih podatkov. 

Upravljavec zagotavlja obdelavo osebnih podatkov v skladu z vsakokrat veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov. Upravljavec zagotavlja, da bo zbrane podatke hranil in varoval na primeren način, tako, da ne bo prišlo do morebitnih neupravičenih razkritij podatkov nepooblaščenim osebam. Upravljavec se zavezuje, da podatkov ne bo posredoval, posodil ali prodal tretjim osebam brez pridobitve predhodne pisne privolitve razen pogodbenim upravljavcem, ki za upravljavca izvajajo podporo za obdelavo osebnih podatkov za posamezne namene, za katere je bila podana privolitev. 

Upravljavec bo zbrane osebne podatke obdeloval za namene, za katere je uporabnik prostovoljno podal svojo privolitev, ki velja do preklica. 

Uveljavljanje svojih pravic pri upravljavcu osebnih podtakov lahko uporabniki zahtevajo s pisno izjavo, poslano na elektronski naslov: tralala.ekipa@gmail.com. 

Ob prvem obisku spletnega mesta se na vaš računalnik shrani “piškotek”, ki ga lahko tudi sami odstranite ali pa z ustreznimi nastavitvami spletnega brskalnika tudi preprečite, da bi se shranil. 

Piškotki so majhne datoteke, ki skrbijo za boljšo komunikacijo s spletnim mestom in s pomočjo katerih denimo spletno mesto lahko vodi vaše osebne nastavitve. Pomembno je vedeti, da preko teh datotek nikakor ne moremo priti do vaših osebnih podatkov, fotografij, bančnih podatkov ali podatkov, ki so na vašem računalniku shranjeni, razen tistih, ki so javno dostopni (tip brskalnika, tip naprave, tip operacijskega sistema itd.).

Osebni podatki in kontaktne informacije naročnikov na novičke spletnega portala tralala.si ne bodo razkrite nobenim tretjim osebam, razen če to zahteva zakonodaja.

Ekipa tralala.si ne pošilja neželene ali vsiljene e-pošte uporabnikom, razen sporočil (novičke, ki lahko vsebujejo tudi promocijsko gradivo), za katera je uporabnik podal svoje soglasje in se na njih prostovoljno prijavil. 

Registrirani uporabniki lahko enostavno in hitro prekinejo prejemanje e-pošte od tralala.si, tako, da na e-poštni naslov: tralala.ekipa@gmail.com pošljejo sporočilo z besedo ODJAVA. 

Tralala.si spoštuje zasebnost vseh uporabnikov. 

Vse internetne dejavnosti tralala.si so v skladu z veljavno evropsko zakonodajo in veljavno zakonodajo Republike Slovenije. Ta načela varovanja osebnih podatkov (“Politika varovanja zasebnosti”) urejajo odtujitev informacij, ki jih tralala.si zbere o uporabnikih (kot opredeljeno zgoraj), ki prostovoljno obiščejo spletni portal. 

Tralala.si obdeluje osebne podatke v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Ur. l. št. 428/2002 (“Zakon o varstvu osebnih podatkov”). Podatki se zbirajo v imenu tralala.si, ki je “upravljavec osebnih podatkov” po Zakonu o varstvu osebnih podatkov.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega računalnika in telefona ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Tralala.si je varno spletno mesto zaščiteno s certifikatom Comodo SSL. Smo popolnoma skladni z GDPR zakonom. 

Design in estetika vseh oblikovanih materialov ter strokovnost besedil ima pri nas visoko prioriteto. 

Prispevki Strokovnjakov In Avtorjev

Tralala.si ne prevzema nobene odgovornosti ali jamstva za objavo avtorskih prispevkov. Odločitev, ali bo spletni portal tralala.si objavil prispevke, kdaj in na kakšen način jih bo objavil, je v izključni pristojnosti odgovorne urednice. 

Objava tujega prispevka, ki izpolnjuje pogoje avtorskega dela, se z dnem objave na spletnem portalu tralala.si prenaša v last in uporabo (časovno neomejeno) spletnega portala tralala.si. Avtor prostovoljno dovoljuje, da z njegovim prispevkom odgovorna urednica v celoti upravlja. Spletni portal tralala.si lahko pravice iz tega odstavka prenese naprej na tretje osebe brez omejitev. 

Avtor objavljenega prispevka na spletnem portalu tralala.si se v svojem imenu in v imenu svojih pravnih naslednikov nepreklicno odpoveduje vsem sedanjim in bodočim zahtevkom materialne ali nematerialne narave. 

Spletni portal tralala.si se zavezuje, da avtorskega prispevka ne bo izkoriščal, moralno neprimerno objavljal ali kakorkoli škodoval avtorju besedila.

Tralala.si ne prevzema nobenega časovnega jamstva glede trajanja objave prispevka in glede njihovega shranjevanja ali varnostnega kopiranja. 

Tralala.si avtorju ni dolžan vrniti njegovega prispevka, ki ga je prostovoljno izročil v objavo na spletni portal. 

Za morebitno nadaljnjo razpolaganje (kopiranje, prenos vsebin na osebni računalnik) tretjih oseb z vsebinami avtorjev tralala.si, spletni portal ni odgovoren. Niti nima vpliva na ravnanje tretjih oseb s čimer je avtor vsebine seznanjen.

Organizacija Nagradne Igre

Namen organiziranja nagradne igre je promocija izdelkov blagovnih znamk s katerimi sodeluje spletni portal tralala.si. 

V nagradni igri lahko sodelujejo fizične osebe s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji, ki prostovoljno sprejemajo pravila in pogoje sodelovanja v nagradni igri (pogoji so navedeni v opisu nagradne igre na spletnem portalu ali Facebook strani). 

Nagrad ni možno zamenjati za denar, druge nagrade ali storitve. Dobitniki nagrade, mora sporočiti svoje osebne podatke odgovorni urednici, zato, da mu lahko posreduje pri-igrano nagrado. V kolikor dobitnik svojih podatkov ne posreduje v roku 14 dni od razglasitve nagrajenca, pomeni, da se nagradi dokončno odpoveduje.

Po roku 14 dni od uradne razglasitve, nagrajenec ni več upravičen do pri-igrane nagrade.

Organizator nagradne igre se obvezuje, da bo podatke obdeloval in varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. 

Sodelujoči v nagradni igri organizatorju kot upravljavcu osebnih podatkov dovoljujejo, da, do preklica sodelujočega, vodi, vzdržuje in obdeluje zbirko zbranih osebnih podatkov nagrajenih in registriranih uporabnikov, izključno za namene obveščanja o nagradni igri in namene obveščanja o ponudbi, novostih in ugodnostih naročnika ter namene trženja organizatorja.

Uporaba Socialnih Omrežij Tralala.Si

Uporabniki morajo na socialnih omrežjih, ki so povezani s spletnim portalom tralala.si, upoštevati naslednja pravila:

-prepovedan sovražni govor (npr. nadlegovanje, grožnje, kršitev dostojanstva, uporaba neprimernih besed, spodbujanje k neenakopravnosti in nestrpnosti, spodbujanje k nasilju, sovraštvu, vojni, poniževanje, ipd.),

-prepovedano je žaljenje, zatrjevanje ali zapisovanje neresničnih trditev o strokovnem znanju in avtorjih strokovnih besedil,

-uporabnik socialnih omrežij tralala.si ne bo uporabljal za propagiranje katere koli vsebine in dejavnosti, ki je v nasprotju z veljavno zakonodajo ali javnim redom in moralo,

-prepovedana je objava vsebin, ki kakorkoli povzročajo škodo tretjim osebam, sodelujočim podjetjem ali spletnemu portalu tralala.si,

-prepovedano je komuniciranje z drugimi uporabniki v imenu drugih oseb z lažnim profilom, 

-prepovedano je izbrabljanje tralala.si v komercialne, prodajne, ali nelegalne namene tretjih oseb,

-prepovedano je shranjevanje, pridobivanje ali zbiranje osebnih podatkov drugih uporabnikov na socialnih omrežjih tralala.si.

Izključitev Odgovornosti

Tralala.si ne prevzema nobenega zagotovila, da so vse vsebine, objavljene na spletnem portalu, točne, popolne in pravilne in ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi nastala uporabniku, ker se je zanesel le na objavljene vsebine in zapisano mnenje. 

Tralala.si ne prevzema nobenega zagotovila glede delovanja ali dostopnosti spletnega mesta in ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi nastala uporabniku, ker spletno mesto ni bilo dostopno, ni delovalo ali ni v celoti delovalo pravilno.

Spletni portal tralala.si je praviloma dostopen 24 ur na dan, vse dni v letu. Pridružuje pa si pravico do krajših ustavitev v dostopu do spletnega portala zaradi tehničnih razlogov vzdrževanja in zamenjave opreme.

Tralala.si ne odgovarja za škodo, ki bi zaradi uporabe spletnega portala utegnila nastati na uporabnikovi strojni, programski ali drugi opremi. Uporabnik je dolžan sam poskrbeti za primerno zaščito (protivirusno ipd.) opreme, s pomočjo katere prostovoljno dostopa do spletnega portala tralala.si. 

Del tralala.si spletnega portala so tudi priporočene povezave na spletne strani, ki niso del tralala.si spletnega portala. Za vsebino na priporočenih straneh ne odgovarjamo.

Sprememba Pogojev

Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev brez predhodnega obvestila.

Tralala.si, si pridržuje pravico do spreminjanja splošnih pogojev brez predhodnega opozorila. Spremembe začnejo veljati takoj, ko so objavljene. Zaradi spreminjajočih se pogojev si ob vsakem obisku spletnega portala pozorno preberite pravila uporabe in splošne pogoje.

Odgovorna urednica tralala.si si pridružuje pravico do spremembe katerega koli dela spletnega portala in izbrisa katerega koli dela vsebine brez vnaprejšnjega obvestila.

Z namenom, da bi svojim uporabnikom zagotovili najboljšo možno izkušnjo, se spletni portal tralala.si neprestano posodablja. Uporabnik je v splošnih pogojih seznanjen in se strinja, da se oblika in narava storitev, ki jih zagotavlja portal tralala.si, občasno spreminjata brez predhodnega obvestila uporabniku.

V primeru, da uporabnik s spremenjenimi pogoji uporabe ne soglaša več, mora takoj prenehati z uporabo spletnega portala. Sicer pa z vstopom na spletni portal tralala.si potrjuje, da se z morebitnimi spremembami in dopolnitvami strinja.

Pristojno Sodišče

Za razlago in vsa pravna vprašanja v zvezi z uporabo materialov, ki so objavljeni na tralala.si spletnem portalu, se uporablja izključno slovensko pravo. Za zahtevke in spore v zvezi z uporabo omenjenih materialov je pristojno sodišče v Ljubljani.

Uporaba Piškotkov

Več o uporabi piškotkov si lahko preberete na za to posebej pripravljeni strani.

Zahvaljujemo se vam za izkazano zaupanje in vašo podporo!

Nazadnje posodobljeno: november 2023.